Genom att använda vår hemsida godkänner du vår användning av cookies.

Besöksadress
Skaraborgsvägen 3 A
506 30 Borås
033 – 10 80 00
info@zango.se

Besöksadress
Södra Kyrkogatan 1
033 – 10 80 00
info@zango.se

GDPR-skola del 1: Hur börjar vi som småföretagare?

Dela inlägg:

I den digitala världen idag är det många personuppgifter i omlopp. Till och med skillnaden mellan någons e-postadress och personnummer är nästan hårfin men inte minst befintlig.

Många företag ställer frågan om hur man kan börja på bästa sätt, hur skall man som småföretagare påbörja sitt GDPR-arbete?

Den stora utgångspunkten för att du som företag skall kunna följa GDPR är som vi har nämnt innan, kartläggningen av personuppgifterna. Sedan är ju det självklart att baserat på vilken nivå man behandlar personuppgifter och inte minst känsliga personuppgifter behöver man implementera saker till olika nivåer.

En bra arbetsprocess att påbörja sitt GDPR-arbete är att:

  1. Titta på nuläget och kartlägga till vilken nivå företaget idag följer de regler om integritetsskydd och säkerhet som kommer med införandet av GDPR
  2. Titta på de delar i verksamheten som inte når upp till de kraven och påbörja en prioritering i de åtgärder som bör tas för att säkra att ditt företag följer de nya kraven.

Viktigt är det också att påpeka att siktet bör vara inställt på de fokusområden i företaget som berör kunder och företaget som mest innan man ser till helheten, för risken finnas att det blir för stort och överväldigande. Gå gärna in här för att få mer tips kring vad ert företag bör tänka på!

Har ni svårt att komma igång, eller kanske inte kan generera tillräckligt med moral eller avsätta tid  eller personal för att det ska räcka som drivkraft för att få detta här jobbet gjort? Då bör ni i alla fall tänka på de böter företaget riskerar att få om ni chansar och struntar i det!

Tiden är knapp och det är högtid att ta tag i detta, avsätt personal eller hyr in en konsult som gör detta åt er så ni slipper betala böter och kan lägga pengarna på att utveckla ert företag ytterligare. Vi på Zango har hjälpt småföretag ta tag i detta problem, vi kan hjälpa dig också!