Genom att använda vår hemsida godkänner du vår användning av cookies.

Skaraborgsvägen 3 A
506 30 Borås
033 – 10 80 00
info@zango.se

Södra Kyrkogatan 1
033 – 10 80 00
info@zango.se

Zangos dataskyddspolicy

Våra kunders integritet är viktig för oss på Zango AB. För att skydda er har vi upprättat dessa riktlinjer som beskriver våra rutiner och de val du kan göra när era personuppgifter samlas in och används. Vid frågor gällande integritets- och dataskydd, vänligen kontakta oss på info@zango.se

Vår målsättning med personuppgiftshanteringen är att endast samla in, behandla och använda personuppgifter när de är relevanta för en ändamålsenlig användning av de tjänster vi erbjuder.
När ni kontaktar oss för att tex köpa en tjänst från oss på Zango AB så accepterar du som kund vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter.
Du godkänner också att Zango AB använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Ditt medgivande till att Zango AB får hantera personuppgifter är frivillig och kan återkallas när som helst.

Om en kund återkallar sitt medgivande och kräver att information ska raderas, kan det innebära att Zango AB inte längre kan uppfylla sina förpliktelser gentemot kunden, vilket kan få konsekvenser för vårt vidare samarbete.
För att kunna erbjuda dig våra produkter och tjänster, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan.

ZANGO

Dataskyddspolicy

Insamling, behandling och användning av personuppgifter
Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt kan relateras till en person, t.ex. namn, adress, telefonnummer, e-postadress och personnummer.

Varför behandlar vi personuppgifter och vad för typ av uppgifter behandlas?
Zango AB registrerar och behandlar personuppgifter för att kunna:
För att kunna ge tillgång och erbjuda våra produkter och tjänster
För att kunna sända relevant information
För att kunna ta kontakt och erbjuda våra produkter och tjänster
Personuppgifter som vi lagrar och samlar in sker huvudsakligen genom att du som kund beställer en tjänst eller kontaktar oss på Zango AB genom vår hemsida, telefon eller ett besök på vårt kontor detta för att vi ska kunna fullgöra våra åtagande mot dig som framtida kund.
Vi samlar huvudsakligen personuppgifter om:

  • Adress
  • Kontaktuppgifter
  • Faktureringsuppgifter
  • Organisationsnummer
  • Email

För enskild näringsidkare registreras personnummer eftersom det är företagets organisationsnummer och för större AB registreras enbart företagets organisationsnummer. Kontaktpersoner hos företag registreras med adress, telefonnummer, avdelning, e-postadress och befattning.

Vart tar uppgifterna vägen?
Era personuppgifter kommer att tas emot och skickas till vår mejladress för att därefter förflyttas till vår kunddatabas. Informationen används primärt av Zango AB’s personal för att kunna fullgöra våra kontraktuella åtagande gentemot dig som kund och intresseavvägning.
Uppgifterna kan också komma att användas för marknads- och kundanalyser, uppföljning och utveckling av Zango AB’s produkter och tjänster samt för marknadsföringsändamål som ex. nyhetsbrev och kampanjer.

Säkerhet, gallring och dina rättigheter som kund.
De uppgifter som med förtroende överlämnas till Zango AB behandlas på ett tillförlitligt sätt. Endast ett begränsat antal personer med särskild behörighet har tillgång till uppgifterna och skydd finns både mot intrång och förstöring av uppgifterna.

Underbiträden för behandling av personuppgifter
Vi delar inte informationen för användning utanför organisationen annat än avseende för administrering av beställda tjänster som ex. fakturor. För detta använder vi stödsystem som ProjectCompanion och PwC. Dessa system används för att fullgöra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och intresseavvägning.
Med dessa har vi avtal om sekretess och att behandling av personuppgifter sker i enlighet med GDPR. Det är vidare alltid Zango AB som ansvarar för behandlingen, så kallad personuppgiftsansvarig, och ni som kunder kan vända er till Zango AB med frågor om behandlingen på info@zango.se

Hur länge finns uppgifterna kvar?
Vi behåller dina personuppgifter så länge de behövs för att vi ska kunna effektuera din beställning, fakturera, hantera klagomål och reklamationer och för att du ska kunna ta tillvara din rätt när det t.ex. gäller garantier.  Men vi behåller även andra uppgifterna så länge som lagen sätter krav på oss som ex. bokföringslagen som kräver att man behåller uppgifter i minst 7 år.
Zango AB har även implementerat rutiner för gallring av personuppgifter och kunder som inte är längre relevanta eller vars åtagande upphört. Detta kommer att ske en gång om året för att säkerställa att vi inte behandlar fler personuppgifter än vad vi behöver.

Rättigheter som kund
Du har rätt att när som helst (kostnadsfritt en gång om året) begära information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig.
Din begäran ska vara skriftlig och personligen undertecknad samt innehålla dina kontaktuppgifter. Detta för att vi ska kunna säkerställa att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person.
Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade.
Vi kan inte alltid radera dina uppgifter som utgör allmänna handlingar eller då det föreligger ett lagstadagat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och till att låta oss använda din personuppgifter, mejla oss gärna på info@zango.se så hjälper vi dig därifrån.

Cookies på Zango AB
På Zango AB använder vi cookies (kakor) på vår hemsida för att göra din användarupplevelse ännu bättre. Vi använder oss av cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att kunna förbättra vår hemsida till din fördel.
Några av tjänsterna behöver cookies för att fungera andra medans andra finns för att det ska bli smidigare för dig att surfa runt på vår hemsida. Nedan kan du läsa om hur vi på Zango använder cookies och till vad.

Vad är en cookie
En cookie som det kallas är data som din webbläsare sparar (antingen av sig själv för att optimera, eller för att vårt webbaserade system ”säger åt den” att göra det). Ett exempel på en väldigt liten ”cookie” som faktiskt har sparats i din webbläsare redan nu är informationen som gör att vi endast visar gdpr rutan i toppen 1 gång (förutsatt att du har klickat ”ok”). Vi sparar ingen skadlig data i din webbläsare. Enda syftet med cookies för dig när du besöker oss är för att optimera din vistelse och skapa en ökad användarupplevelse.

Yellow logo Zango